• Funkční řešení interiéru i exteriéru
  • Zajištění soukromí a komfortního bydlení
  • Citlivé zasazení domů do okolní přírody
  • Lokalita vhodná pro aktivní odpočinek
  • Infrastruktura s dostatkem parkovacích míst

Projekt novostavby osmi řadových rodinných domů společnosti Readymat s.r.o. navazuje na územní plán města Mikulov, který byl schválen v roce 1996. Tento územní plán města vymezuje zónu „Na Hradbách“ jako jednu z nejdůležitějších kapacitních lokalit pro sport, rekreaci a bydlení, na kterou je třeba soustředit pozornost a kvalitně ji využít. Řadové rodinné domy tvoří východní hranici této lokality, stávající obytná zástavba ulice Na Hradbách pak hranici severní. Z jihu je tato zóna ohraničena silnicí I/40, ze západu pak stávajícím areálem koupaliště a supermarketem Billa. Vzhledem k centru města a další občanské vybavenosti je tato lokalita velmi výhodná svou polohou.

Novostavby všech řadových domů mají vybudovány přípojky plynu, vody, kanalizace, elektro a telekomunikace. Samotné řešení každého objektu vychází z charakteru stávající zástavby a z předepsaných regulací vyplývajících z regulačního plánu města Mikulov. Všechny domy jsou navrženy jako nepodsklepené jednopodlažní s podkrovím, orientaci mají severovýchod – jihozápad. Obdélníkový půdorys kopíruje sedlová střecha s hřebenem orientovaným rovnoběžně s příjezdovou komunikací. Garáž, která vychází z čelní strany objektu, navazuje na závětří a je tedy přístupná z venkovního prostoru. Na závětří navazuje vstupní prostor se šatnou, komorou (zde je umístěn plynový turbo kotel se zásobníkem na ohřev TUV) a sociálním zázemím. Stoupá odsud také jednoramenné zakřivené schodiště do podkroví. Na chodbu plynule navazuje obývací pokoj s krbem otevřený velkou prosklenou stěnou se vstupem na venkovní terasu a následně do zahrady. Kuchyň s jídelnou je od obývacího pokoje opticky oddělena, z toho jídelna je vysunuta taktéž směrem do zahrady. Podkroví je navrženo jako klidová část. Je zde umístěna ložnice, dva pokoje, pracovna, koupelna a samostatné WC. Z jednoho z pokojů je přístup na střešní terasu nad prostorem jídelny. U většiny prostorů je zajištěno přímé osvětlení i větrání. Komora v I. NP a WC ve II. NP jsou odvětrány axiálním ventilátorem.